Emofix
mast za zaustavljanje krvarenja

indikacije

Hemostatska mast sa funkcijom barijere za zaustavljanje i prevenciju epizoda krvarenja na koži i sluzokoži, kao što su na primer, esencijalna, čak i mala i tarumatska epistaksa (krvarenje iz nosa), male rane na koži itd.

sastav

Mešavina zasićenih masnih kiselina, proteinski ekstrakt kvasca, fosfatidil holin, tokoferil acetat, pčelinji vosak, sojino ulje, stearil alkohol, kalcijum, kalijum, magnezijum hlorid, gliceril monostearat, metil i propil p-hidroksibenzoat, BHT.

način korišćenja

Da bi se zaustavila epizoda krvarenja: naneti dovoljnu količinu masti da se pokrije povrežena regija.

Da bi se sprečilo ponavljanje epistakse: nanositi proizvod 2 puta dvenvno dve nedelje posle akutne epizode ili po savetu lekara.

Upotreba aplikatora koji je uključen u pakovanje, preporučuje se u slučaju primene na nosnoj sluznici. Pažljivo očistite aplikator nakon svake aplikacije i izbegavajte deljenje.

uputstvo

Uputstvo za upotrebu preuzmite ovde.

upozorenje

• U sličaju neželjenih reakcija prekinuti primenu i konsultovati lekara.

• Osećaj žarenja, svrab i curenje iz nosa se mogu pojaviti u prvim danima tretmana, ali tokom vremena nestaju. Ako se to ne desi, prekinite tretman i konsultujte lekara.

• Pre prve upotrebe proveriti da li je pakovanje netaknuto.
• Nemojte koristiti proizvod nakon isteka roka upotrebe. Rok upotrebe se odnosi na neotvoren i odgovarajući način čuvan proizvod.
• Čuvati van domašaja i vidokruga dece.
• Nakon upotrebe dobro zatvorite tubu.

Pre upotrebe detaljno pročitati uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

zdravlje je prioritet.