Indikacije

Oralni sprej, namenjen simptomatskom lečenju kašlja i promuklosti kod dece i odraslih. Ublažava suvi kašalj tako što oblaže, štiti i umiruje sluznicu delujući lokalno na mestu zapaljenja i/ili iritacije disajnih puteva.

Suvi kašalj je simptom vezan za razne bolesti i iritacije respiratornog sistema, kao što su zapaljenja disajnih puteva (laringitis, traheitis, faringitis), alergije, iritirajući agensi (dim, prašina, para...), nagle klimatske promene, koji izazivaju nadražaj receptora za kašalj. Pacijenti kašlju bez stvaranja sluzi i iskašljavanja, a uzroci nastanka kašlja mogu biti: infektivni (virusi, bakterije, gljivice), spoljni faktori (pušenje, zagađenje vazduha, prašina, hladnoća, polen, lekovi, strana tela...), unutrašnji (astma, hronični bronhitis, rinosinuzitis, gastroezofagealni refluks), idiopatski i drugi (psihološki).

IMMUNOTROFINA oralni sprej protiv kašlja ima antitusivni efekat zahvaljujući sastojcima koji stvaraju zaštitnu barijeru na sluzokoži i onemogućavaju kontakt spoljašnjih stimulansa, kako infektivnih tako i iritirajućih, sa receptorima za kašalj u disajnim putevima i na taj način smanjuju učestalost i intenzitet suvog kašlja.

Sastav
Bulka/Divlji mak

Ima veoma izražen antitusivni efekat, a osušene latice cvetova bulke sadrže sluz odgovornu za zaštitno dejstvo na sluzokoži disajnih puteva kod kašlja i promuklosti. Preporučuje se i u terapiji noćnog nadražajnog kašlja, jer osim antitusivnog, ima i blago sedativno dejstvo, posebno značajno kod noćnog kašlja kod dece. Ekstrakt bulke ima i antioksidativnu aktivnost i antimikrobnu aktivnost.

Beli slez

Koren belog sleza sadrži 35% sluzi koja ima umirujući i emolijentni efekat, formira zaštitni sloj na respiratornoj sluzokoži i sprečava spoljne stimulanse da dođu do receptora za kašalj. Polisaharidi sadržani u belom slezu bubre sa vodom i bioadhezivnim dejstvom na površini sluzokože stvaraju barijeru, odnosno zaštitni sloj, i na taj način inhibiraju prekomernu cilijarnu aktivnost i smanjuju iritaciju nervnih završetaka receptora za kašalj. Značajan antitusivni efekat tečnog ekstrakta korena belog sleza dokazan je i u više studija.

Med

Ima snažan umirujući efekat, ublažava upalu i iritaciju sluznice, poželjan je u tretmanu kašlja i teškoća sa spavanjem povezanih sa infekcijama gornjeg respiratornog trakta u detinjstvu. Deluje kao antitusik, formira zaštitni film preko iritiranih područja kao što je ždrelo i na taj način umiruje simptome kašlja. Ima antiinflamatorna svojstva, antimikrobna, antivirusna svojstva i deluje kao antioksidans. Svetska zdravstvena organizacija preporučuje med kao bezbedan, jeftin i efikasan lek protiv kašlja kod dece, osim kod novorođenčadi mlađe od godinu dana.

Glicerol

Ima tradicionalno umirujući efekat i efikasan je u tretmanu kašlja zbog svojih posebnih svojstava podmazivanja, blagotvornosti efekta sluzi i delovanja kao ovlaživača.

g
Način korišćenja

Primenite 2 prskanja 3-4 puta dnevno ili u skladu sa mišljenjem lekara.

Napomena

Nemojte uzimati ovaj proizvod ako ste trudni ili dojite. Konsultujte se sa svojim lekarom pre nego što ga primenite deci mlađoj od 12 meseci.

Povezani proizvodi

Medicinska sredstva i dodaci ishrani

Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed