Kada se koristi?

Na prelazu godišnjih doba, a posebno u zimskoj sezoni, usled čestih infekcija gornjih respiratornih puteva kod dece se može razviti poremećaj u imunskom odgovoru što najčešće dovodi do kompenzatornog uvećanja limfnog tkiva – krajnika, kako nepčanih (tonzila), tako i tzv. “trećeg krajnika” (adenoida). Ovo uvećanje otežava prolaz vazduha, dovodi do izmene epitela nosa i ždrela, dete hrče noću, a može doći i do prestanka disanja u trajanju od 5-10 sekundi (noćna apnea). Kako se hormon rasta sintetiše tokom spavanja, kod dece dolazi i do poremećaja u rastu i razvoju. Pošto vazduh biva udahnut najčešće kroz usta, to olakšava ulazak virusa i bakterija i dovodi do upala ždrela, krajnika, bronhitisa, upala srednjeg uha i nagluvosti. Ovaj začarani krug treba prekinuti adekvatnim tretmanom, a cilj je da se ponovo uspostavi željeni metabolizam limfnog tkiva čime se poboljšava sposobnost organizma da se bori sa infekcijama, dok praktično kod dece dovodi do olakšanja simptoma – disanje, spavanje i sinteza hormona rasta se vraćaju na fiziološki nivo.

s

Oslabljen imunitet

Funkcija imunskog sistema je da štiti organizam od svih činilaca koji bi mogli da naruše naše zdravlje. Imuni sistem se aktivira svaki put kada se bilo koje strano telo ili organizam nađu u ljudskom telu.

s

To su najčešće mikroorganizmi (virusi, bakterije, gljivice), kao i čestice zagađenja ili toksini, a takve činioce nazivamo antigenima. Imunski sistem prepoznaje antigene i protiv njih započinje reakciju zvanu imuni odgovor.

s

Simptomi oslabljenpg imunskog sistema: čestie prehlade odnosno upale i infekcije respiratornog sistema koje mogu biti bakterijskog ili virusnog porekla, nedostatak energije, nesanica, hronični umor i nedostatak apetita.

sastav

Jedinstven sastav

Immunotrofina d je oralni rastvor za decu, na bazi vitamina D3 i beta-glukana za jak imunski sistem, posebno u periodu respiratornih infekcija i kod dece koja borave u kolektivu.

Preporuka ORL lekara i pedijatara.

ZA JAK IMUNSKI SISTEM I DA DECA BUDU MIRNA!

Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed